Abazović: Đukanović me nije zvao na pregovore o formiranju Vlade

0

Lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović naglasio je još jednom važnost pobjede opozicije u Crnoj Gori te je naveo da je siguran da bi vlast, da je prethodnih godina postojala opozicija koja je jasno opredijeljena na državne ciljeve, i ranije pala.

Milo Đukanović je izgubio izbore koje je sam organizovao, sa svojim ljudima, sa svojom mafijom, sa svojim pravilima. Ja sam siguran da broj mandata ne odgovara želji građana za promjenama. Mnogo ih je više od onoga što pokazuju mandati. Dobro je za Crnu Goru što je DPS doživio brodolom – rekao je Abazović u razgovoru za TV Prva.
Na pitanje je li ga Đukanović zvao na razgovore povodom formiranja Vlade, kao i da li bi mogao da sarađuje s DPS-om, Abazović odgovara negativno.
Đukanović me nije zvao, to su špekulacije koje su prilično neozbiljne. Nismo mi opcija s kojom neko može da se igra. Mi smo jedina opcija koja ni za šta nikome ne odgovara, osim biračima i građanima, kod nas nema tajkuna, finansijera, podrške sa strane – navodi on.Kaže da građani moraju da shvate da će pritisaka biti sa svih strana te da nije lako kada se neko ko je 30 godina bio na vlasti, probudi bez nje.
To je veliki šok. Kako neko može da se odrekne milijardi koje je stvorio ovdje, mogućnosti da uhapsi svakoga, naravno da će biti pritisaka. Ne da je bilo pritisaka nego je ovo što se dešava ovdje ludilo. U toku je jedna sinhronizovana akcija da se ništa ne promijeni. Akcija regionalnih medija, analitičara, prijatelja, kumova, svega što je moguće aktivirati da se stvari sačuvaju onakve kakve sada jesu. Moramo da preduprijedimo sve moguće akcije koje DPS želi da uradi u narednom periodu. Znali smo da možemo da promijenimo stvari, htjeli smo da mijenjamo, ne plašimo se odgovornosti – kaže on.
hayat.ba