74-godišnji Petar ispalio dva metka u svoju 32 godine mlađu partnericu: Sanja je ubijena dok je ležala u krevetu

Mnogi zločini počinjeni na teritoriji Srbije uznemirili su javnost. Neki od njih su toliko surovi da se i godinama, ali i decenijama kasnije sa jezom govori o njima, a akteri krvavih pirova služe dugogodišnje robije ili su sami presudili sebi.

U kategoriji Najjeziviji zločini u Srbiji ovo su neka monstruozna djela koja su odnijela nevine živote i zavila u crno mnoge porodice, ali i cijela mjesta u kojima su se desili.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Kao bomba u medijima je odjeknula vest – stravičan zločin se dogodio u selu kod Koceljeve: Petar Živanović (74) je hicima iz lovačke puške usmrtio nevjenčanu suprugu Sanju Janković (42) iz Valjeva.

Ubistvo se dogodilo u nedelju, 15. septembra 2019. godine, a Petar je vrlo brzo uhapšen. Policija je zatekla Sanjino tijelo u spavaćoj sobi, obliveno krvlju. Tužilaštvo je naložilo obdukciju.

Starac je Sanji u spavaćoj sobi ispalio dva hica u grudi, nakon čega je pušku prislonio na zid u predsoblju i pošao na česmu koja se nalazila ispred kuće da opere ruke. Ono što je posebno šokiralo sve jeste činjenica da su njih dvoje veče prije zločina bili veseli i obilazili ugostiteljske objekte. Veče prije tragedije, Sanja je objavila uživo snimak sa nekog od slavlja u kafani, ne sluteći da će joj to biti posljednje.

“Kada me je Petar pozvao telefonom i pitao da li mogu brzo da dođem, pomislio sam da mu je pozlilo, jer je stariji čovjek. Sjeo sam u auto i požurio, a ni slutio nisam šta se desilo”, pričao je medijima komšija koga je Petar alarmirao nakon “krvavog pira”, ali nije želio da mu se pominje ime.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Tad je rekao kako je ubica djelovao staloženo. Jedino što mu je izgovorio bilo je:

“Ubio sam Sanju!”

“Petar je živio sam poslije smrti supruge i od kada su kćerke otišle. Ima bar deset godina kako Sanja povremeno dolazi kod njega. Nisu bili vjenčani, a u selu se često pričalo o toj vezi s obzirom na veliku razliku u godinama”, govorili su mještani Svileuve, malog mjesta u kome se ubistvo dogodilo.

Onda su počela nagađanja. Dok su jedni pričali da je motiv ljubomora, drugi su pominjali neplaćene račune. Neposredno nakon zločina, iz MUP-a su potvrdili obje verzije – da su ubistvu prethodili imovinski problemi i ljubomora.

Iako je zbog razlike u godinama mogla da mu bude kćerka, Petar u selu nije krio ljubavnu vezu sa dosta mlađom Sanjom. Njegove komšije su novinarima poslije ubistva ispričale kako su Petar i Sanja bili u vezi oko 10 godina poslije smrti njegove supruge.

Nakon hapšenja inspektori su Petra pitali zašto je ubio suprugu, a on im je hladnokrvno rekao: “Zaslužila je!” prenio je Informer.

Živanović je oružje posjedovao legalno, a do samog zločina nikad nije prijavljen zbog nasilja.

U sudskom procesu koji je trajao tri mjeseca za ubistvo je Petar Živanović prvostepeno osuđen na 13 godina zatvora. Apelacioni sud u Novom Sadu je preinačio presudu Višeg suda i kaznu smanjio na 11 godina. Mjesec dana kasnije Živanović je preminuo u KPZ u Sremskoj Mitrovici, gdje je izdržavao kaznu za zločin koji je počinio. Obdukcija je obavljena u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu. Do danas se ne zna od čega je tačno preminuo.

Petar je sahranjen 31. oktobra 2020. godine u Svileuvi. Imao je četiri kćerke, a na groblju su ga na vječni počinak ispratile samo dvije i nekolicina najbližih rođaka i prijatelja.

Slučaj ubistva Sanje Janković arhiviran je u Višem sudu u Šapcu.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Brat i sestra iz Bosne i Hercegovine raspametili žiri i pokazali kako se pjeva

Nesvakidašnji nastup ove subote u Zvezdama Granda imali su...

Poskupljuju konzumna jaja u jednom dijelu BiH

Novo poskupljenje konzumnih jaja u bh. entitetu Republika Srpska...

Švicarac osuđen na 10 godina zbog ubistva bh. državljanina

Marko Uletić (49) sedmicama je ležao mrtav u svom...

Grmi, puše, pada: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...