60.000 KM za utopljavanje i uređenje fasade zgrade Općinskog suda Kakanj

Općinski načelnik Nermin Mandra danas je u svom uredu razgovarao se Pericom Krištom, predsjednikom Općinskog suda u Kaknju. Razgovaralo se o aktivnostima na rekonstrukciji zgrade Općinskog suda Kakanj koju, zajedno sa Ministarstvom za pravosuđe i upravu ZDK, finansira i Općina Kakanj.

Ministarstvo će iznosom od 80.000 KM finansirati rekonstrukciju krova, adaptaciju ulaza i uređenje parking prostora, dok će Općina Kakanj izdvojiti 60.000 KM za utopljavanje i uređenje fasade.

Ova sredstva Općina Kakanj će izdvojiti kroz Program utroška sredstava za zaštitu okoline. Ovim izdvajanjem Općina Kakanj nastavlja realizaciju i ostvarenje koncepta energetske efikasnosti kojeg je podržala potpisivanjem sporazuma evropskih gradova “Covenant of Mayors“, te usvajanjem Održivog energetskog akcionog plana (SEAP).

U svrhu realizacije ovih sredstava bit će realizirana zakonom propisana procedura izbora najpovoljnijeg izvođača radova.

Mandra i sastanak

Kakanj je jedna od rijetkih općina u Zeničko-dobojskom kantonu koje izdvajaju sredstva za obnovu i rekonstrukciju objekata koji su u isključivoj kantonalnoj nadležnosti.

Opredjeljenje da se finansira utopljavanje i fasada na zgradi Općinskog suda Kakanj, te izgradnja i obnova drugih objekata, rezultat je općeg usmjerenja Općine Kakanj da učini sve što je moguće učiniti kako bi se poboljšao segmet pružanja usluga koje građanima pružaju javni organi, servisi i institucije.

Ovakvim odnosom se na najbolji mogući način daje doprinos izgradnji i jačanju države BiH.

Podsjetimo, tokom 2013. i 2014. godine Kakanj je dobio novu zgradu Policijske stanice Kakanj, novi Dom kulture, novu kuglanu, Društveni dom u Čatićima, novouređene prostorije Centra za socijalni rad, Gradsku galeriju likovne umjetnosti, a u toku su aktivnosti na izgradnji i opremanju Hemodijaliznog centra, izgradnji Gradskog muzeja, izgradnji nove zgrade Općine Kakanj…

Možda vam se svidi

Comments are closed.