29.7 C
Kakanj
Subota, 31 Jula, 2021

500.000 vakcina iz Kine koje je naručila Vlada FBiH stižu početkom avgusta?

spot_imgspot_imgspot_imgspot_imgAmbasador Kine Ji Ping je održao sastanak sa predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Bakirom Izetbegovićem.

Ji Ping danas je potvrdio da će 500.000 doza vakcina, koje je Vlada Federacije BiH naručila od kineskog proizvođača Sinopharm, biti isporučene početkom mjeseca augusta.

Ji Ping je održao sastanak sa predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Bakirom Izetbegovićem.

Na sastanku je razgovarano o saradnji Bosne i Hercegovine i NR Kine, naročito u oblasti ekonomije. U tom kontekstu je posebna pažnja posvećena nastavku izgradnje Bloka 7 Termoelektrane u Tuzli.

Također je razgovarano o prijedlogu rezolucije kojom je predviđeno ukidanje Ureda visokog predstavnika (OHR) do 31. jula 2022. godine, a kojeg su Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija uputili Rusija i NR Kina.

Izetbegović je objasnio ambasadoru Pingu da još uvijek nisu ispunjeni uvjeti za zatvaranje OHR-a, utvrđeni u okviru Programa 5+2, te da je postojanje te institucije u Bosni i Hercegovini još uvijek neophodno.

Izetbegović i Ping su razgovarali i o odnosima SDA i Komunističke partije Kine. Iskazana je obostrana spremnost za nastavkom dosadašnje uspješne saradnje.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO