STŠ „Kemal Kapetanović“ Kakanj uzela učešće u kampanji „Bolji kvalitet – konkurentnije tržište“

STŠ „Kemal Kapetanović“ Kakanj uzela učešće  u kampanji „Bolji kvalitet – konkurentnije tržište“ čiji je organizator Internacionalni  Burch Univerzitet u Sarajevu. Učešće u forumu svake godine, uzmu firme od velikog zanačaja za ekonomiju BiH, koje su razvile prepoznatljive brendove. Pravo na učešće imaju srednjoškolci prvih, drugih i trećih razreda svih srednjih škola u BiH. Ekipa koja predstavlja STŠ „Kemal Kapetanović“ čine učenici trećih rezreda, a to su, Amna Delibašić, Nerma Topalović, Merima Čaluk i Nedim Mrkonjić.

19.05.2016.godine učenici su bili u posjeti prehrambenoj industriji VISPAK d.d., gdje su se upoznali sa procesom proizvodnje , te su dobili proizvode koje  reklamiraju a to su čokoladice, flips, kafa i topli napitci. Određeni dio proizvoda podijeljen je Srednjoj mješovitoj školi , Gimnaziji „Muhsin Rizvić“, Muzeju Kaknja, čokoladice za obdanište „Mladost“, te ostatak proizvoda podijeljen je učenicima STŠ „Kemal Kaptenović“.

„Federacija STŠ „ Kemal Kapetanović“ odredila je četvoro učenika koji će predstavljati našu školu na četvrtom forumu domaće proizvodnje koji organizuje Internacionalni Burč Univerzitet u Sarajevu. Cilj foruma jeste podizanje svijesti o kupovini domaćih proizvoda kao i poboljšanju BH privrede,tako da smo mi kao članovi naše škole dobili Vispakove proizvode koje treba da promovišemo“- istakla je za naš portal učenica Amna Delibašić.

Projekat traje od 01.05. – 22.05. tekuće godine, te način na koji možete pomoći kakanjskim srednjoškolcima jeste da lajkate facebook stranicu „Bolji kvalitet- konkurentinije tržište Vispak“ .

(A.Kemal – Kakanj-X)

Možda vam se svidi

Leave A Reply