3. Sumer Car Show Kakanj: Najljepši automobili predstavljeni u Doboju

Ukoliko ste ispijali popodnevnu kafu u gradu ili iskorištavali slobodan dan u šetnji malom ulicom, niste mogli a da ne primjetite unikatne automobile koji prolaze glavnom ulicom.

Nedjelja u Kaknju, kao malom gradu, je blago rečeno „mrtva“. Ipak, momci koji vole modficirati i uljepšavati svoje automobile učinili su da zadnja nedjelja u augstu bude „življa“ i drugačija od ostalih.

Na parkingu kod stadiona MGM „Arena“ održan je treći po redu Summer Car  Show Kakanj i predstavio raskoš modela automobila koje nigdje drugo ne možete vidjeti. Na eventu su dominirali modeli VW-a, BMW-a,  i Opel-a.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo posjetom, obzirom da je prijetilo loše vrijeme zbog čega je nekoliko učesnika odustalo od eventa.

– Svi naši drugovi i koji volimo automobile smo se skupili da ovdje uživamo u mirisu guma, roštilja ali i našim vozilima. Iako nas je vrijeme malo iznenadilo zadovoljni smo posjetom – kazao je organizator eventa Almin Šemić.

Fotografije pogledajte OVDJE.

Takmičarski dio ovog skupa realizovao se u disciplinama  držanja felgi, DB Drag odnosno jačini ozvučenja i jačini zvuka koji ispušta izduvni sistem automobila, German Style, Street Style, Best Trunk, Best Engine Space, Best Interior, Best Wheels i Best of Show.

Učesnici su zadovoljni eventom, ali su izrazili želju da se ova okupljanja nastave i postanu tradicija u budućnosti.

– Što se tiče eventa , ja uvijek podržavam svu raju kako mlađu tako i stariju. Fino se društvo okupilo, mi smo došli iz Sarajeva da to sve podržimo. Mislim da ovo ima budućnost samo treba da nastavi iz godine u godinu, kao kod nas, da to pređe u tradiciju. I normalno sve će više i više raje dolaziti – kaže učesnik i Youtuber Amer Miralem, širem auditoriju poznat kao Dragon Garage.

 

(Emrah Fejzović / Kakanj-X.com)

Možda vam se svidi

Leave A Reply