Veliki uspjeh: 23 medalje za TKD “Nur” na Kantonalnom prvenstvu

U subotu 24.03.2017.godine,grad Zenica je bio domaćin  3. Kantonalnog prvenstva ZeDo kantona za mlade kadete, kadete, juniore i seniore.

Na prvenstvu je nastupilo 220 takmičara iz 12 klubova ZE Do kantona.

Naš taekwondo klub Nur sa svojih 26 takmičara, nastupio je na ovom prvenstvu na kojem su nas borci ostvarili sjajne rezultate, osvojivši 23 medalje. I od toga 10 zlatnih, 9 srebrnih i 4 brončane medalje.

Zlatnim Medaljama su se okitili: Anes Ćosić, Ismir Kovač, Ismail Buza, Kanita Alajbegović, Nedžmin Berbić, Abdulmalik Ćobo, Amir Abaz, Adna Berbić, Zerina Tosuni, Amina Velispahić.

Srebrenim Medaljama su se okitili: Rijad Sačić, Harun Karzić, Irhad Pušćul, Anes Kovač, Adnan Masić, Rejjan Mehinović, Emin Velispahić, Davud Sarač.

Dok su bronzane medalje osvojili Bakir Neimarlija, Bakir Paučinac, Faruk Čaluk i Faris Ćobo.

Na kraju prvenstva proglašene su i tri najbolje ekipe, gdje je taekwondo klub Nur osvojio dva pehara za treće mjesto u ukupnom plasmanu i treća mjesto u kategoriji vrtičanci.

Naš borac Anes Ćosić, proglašen je za najboljeg mlađeg kadeta, treba napomenuti da je Ismir Kovač došao do zlatne medalje, u kojim je nokautirao protivnike. Na ovom prvenstvu sudila su dva suca našeg kluba Adnan Kozlo i Adnan Haračić.

U skorijem periodu očekuje nas međunarodni turnir u Zagrebu na kojem će nastupiti šest članova našeg kluba, te međunarodni turnir u Sarajevu i polaganje crnih pojaseva. (TKD NUR)

Možda vam se svidi

avatar