17-godišnjakinja treća žrtva stravične nesreće na autoputu kod Sarajeva

Nakon što su od posljedica nesreće jučer preminule dvije osobe, tokom noći je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu povredama podlegla još jedna osoba, 17-godišnja O.L. iz Sarajeva

Broj poginulih u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer dogodila na petlji Butile, na Sarajevskoj zaobilaznici, nažalost, tokom noći se uvećao.

Nakon što su od posljedica nesreće jučer preminule dvije osobe, tokom noći je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu povredama podlegla još jedna osoba, 17-godišnja O.L. iz Sarajeva.

Podsjetimo, do nesreće je došlo jučer nešto prije 19 sati kada je BMW X5 za čijim upravljačem se nalazio E. A. (1998.) skrenuo u desnu stranu autoputa i udario u zaštitnu ogradu i metalni stub. Na mjestu su stradale putnice iz BMW-a I. A. (2000.) i N.N. (2001.) iz Sarajeva. U nesreći je teško povrijeđena O. L. koja je nekoliko sati poslije preminula. Povrede opasne po život zadobila je i O. A. koja se nalazi na liječenju u KCUS-u. Teške povrede je zadobio i vozač BMW-a E. A. koji se nalazi na liječenju u Općoj bolnici u Sarajevu.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su saopćili da su se na BMW-u nalazile nepripadajuće registarske tablice i to na prednjoj strani 689-M-155, a na zadnjoj 669-E-155.

Još nije poznat tačan uzrok nesreće.

Možda vam se svidi

Leave A Reply