​Biden uputio čestitku Osmani povodom Dana nezavisnosti Kosova


Biden je u pismu izrazio spremnost da radi sa novom Vladom Kosova, te je poručio da dijalog sa Srbijom treba da se završi uzajamnim priznavanjem.

- Marketing -

Predstoji mnogo posla, uključujući sveobuhvatan sporazum o normalizaciji odnosa sa Srbijom koji je usredsređen na uzajamno priznavanje, kojim se jača vladavina zakona, suočavanje sa globalnom pandemijom COVID-19 i podsticanje ekonomskog rasta koji omogućava prosperitetnu budućnost svih građana Kosova“, piše u pismu.

U pismu koje je objavilo Predsedništvo Kosova, Biden je napisao da veze između američkog i kosovskog naroda ostaju jake i zasnovane na zajedničkoj posvećenosti kontinuiranom razvoju Kosova, kao I održivoj snazi kao suverene, nezavisne, multietničke i demokratske zemlje.

Sjedinjene Države ostaju posvećeni partner i prijatelj Kosova u ovim naporima. Za mene lično, Kosovo i dalje zauzima posebno mjesto za porodicu Biden, u znak poštovanja prema vremenu tokom kojeg je naš pokojni sin Beau Biden radio na obezbjeđivanju mira, pravde i vladavine zakona za sve građane Kosova”, navodi se u pismu predsjednika Bidena.

Republika Kosovo sutra, 17. februara, proslavlja 13. godišnjicu proglašenja nezavisnosti.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano