Zvukovi koji su nasmrt preplašili Nikolu Teslu: U njima ima nešto natprirodno!

Nikola Tesla, jedan od najvećih svjetskih naučnika imao je želju da svakome besplatno omogući neograničenu količinu energije to jest tehnologiju koja će mu unaprijediti život.

Naime, “duhovni radio” je jedan od primjera takve jeftine tehnologije koju svatko može napraviti te za čiju konstrukciju ne treba više od 40 KM. No, “duhovni radio” i njegove mogućnosti prestravili su i na kraju zbunili i samog Teslu, piše “The viral post”.

Napravica koristi obično kristalno radijsko kolo te može registrirati sve zvukove iz različitih elektromagnetskih izvora. No, i velikog naučnika su uplašili ovi zastrašujući i jezivi zvukovi.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=aFxBmEpGIBw[/youtube]

Tesla je u jednom intervjuu 1901. godine rekao: “Moje prvo slušanje ‘duhovnog radija’ pozitivno me preplašilo jer je u tim zvukovima bilo nečeg misterioznog, da ne kažem natprirodnog, a ja sam bio noću sam u laboratoriju”.

Sedamnaest godina kasnije o svom izumu Tesla je rekao: “Zvukovi koje slušam svake noći u početku djeluju kao ljudski glasovi koji pričaju na jeziku koji ne razumijem. Teško mi povjerovati da su u pitanju realni glasovi nekih bića izvan Zemlje. Mora postojati jednostavnije objašnjenje koje nikako ne uspijevam otkriti”.

Avaz.ba/F.ME.

Možda vam se svidi

Comments are closed.