Zvizdić i Novalić: Zadovoljni smo stanjem u zemlji, raste GDP i broj zaposlenih (Video)

I Zvizdić i Novalić kazali su da su zadovoljni učincima i progresom koji su ostvarili Vijeće ministara BiH i Vlada Federacije BiH u ovom mandatu. Zvizdić je rekao da je prošla godina bila najuspješnija ukoliko se govori o evropskim integracijama BiH.

Kako kaže, zadovoljan je i ekonomskim stanjem u BiH s obzirom na to da prema njegovim riječima svi parametri govori da se popravlja ekonomsko stanje u našoj zemlji, ali i regionalnim odnosima.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić rekao je da statistika govori o tome da je ostvaren visok stepen izvršenja mjera iz reformske agende i da raste domaći bruto proizvod (GDP) kao i broj uposlenih. Osvrnuo se i na dualizam u smislu informacija iz statističkih institucija i Porezne uprave FBiH ističući da to nije bitno već da je važno samo da raste broj zaposlenih.

Zvizdić je rekao da građani jasno vide da vlasti na svim nivoima provode reforme koje bi trebale donijeti pogodnosti svim stanovnicima BiH. Istakao je da građani razumiju da je evropski put važan za BiH, a da će se pravi efekti vidjeti kada se broj zaposlenih poveća na 60,70 ili 80 hiljada novih zaposlenika. Predsjedavajući Vijeća ministara BiH pohvalio se time i da su u našoj zemlji otvorene nove firme.

Intervju pogledajte u videu:

Možda vam se svidi

Leave A Reply