Zvezde Granda: Haris Kulović prolazi direktno u sljedeći krug

Kristijan Tasevski (21) iz Skoplja za drugi krug odabrao je pjesme “Ponos i laž”i “Lična Jovano”. Haris Kulović (21) iz Kakanja otpjevao je numere “Snegovi beli opet veju” i “Noćas mi se s tobom spava”. Žiri je uz njih pjevao i svirao, a ovaj odlični duel donijeo im je po šest glasova. “Rano je za tugu” bio je Kristijanov izbor pjesme za baraž dok je Haris odlučio da otpjeva “Ah, meraka”.

Žiri je jednoglasno u treći krug poslao Harisa Kulovića, ali je Saša Popović zamolio Kristijana da otpjeva “Žal za Despina”. Ova interpretacija je zvučala mnogo bolje pa je Saša skrenuo pažnju da je za baraž najbolje pjevati pjesme na izvornom jeziku.

Žiri je i u komentarima bio istog mišljenja da je bilo uživanje slušati ih. Kristijan je žiri oduševio prvom pjesmom za koju je dobio sve pohvale, ipak njima je djelovalo da mu je koncentracija popustila u drugoj pjesmi, a naročito u baražu. Haris Kulović čak je i Jelenu Karleušu oduševio sevdalinkom iako su mnogi očekivali da će joj biti dosadno. Jelena je objasnila da nije problem u pjesmi već u emociji i u glasu takmičara, a Harisu je poručila: “Bravo momčino, srce ti je ogromno!”

HarisK13_2_ZG1

(Kakanj-X)

Možda vam se svidi

avatar