Zuckerberg u novom sukobu: ‘Nemojte da vas Apple uvjeri da im je stalo do vas više od Facebooka’

Appleov čelnik Tim Cook je u nedavnom intervjuu za portal Recode izjavio da se nikad ne bi mogao naći u situaciji u kojoj se nalazi Mark Zuckerberg nakon velikog skandala zbog afere Cambridge Analytica.

„Istina je da bismo zarađivali mnogo novca kada bi počeli pratiti naše kupce – kada bi naš kupac bio proizvod. Odlučili smo da to nećemo raditi“, rekao je Cook, tvrdeći da nikad neće vršiti nedopuštenu kontrolu ili nadzor nad svojom tržišnom publikom, kao što je to činio Facebook.

Tim Cook

Cook kritizira Facebook, a Zuckerberg tvrdi da Appleov CEO samo podilazi korisnicima

Odgovor Marka Zuckerberga čekali smo tek nekoliko dana, jer je Facebookov CEO ranije ovog tjedna istupio na portalu The Verge. „Mislim da je važno da ne dobijemo Stockholmski sindrom i dopustimo tvrtkama koje naporno rade da nas uvjere kako im je stalo do nas više nego što doista jest. Zato što mi to zvuči smiješno“, ističe Zuckerberg.

Ovakve su slike sve češće nakon afere Cambridge Analytica

„Facebook spada u skupinu tvrtki koje marljivo rade da bi vam naplatile manje i omogućile besplatnu uslugu koju svi mogu koristiti. To ne znači da nam nije stalo do ljudi“, brani se američki poduzetnik. Također ističe da će Facebooku trebati nekoliko godina da se oporavi od nedavnog skandala, jer kraća razdoblja nisu dovoljna za potpun oporavak mreže.

Afera je bila idealan povod za rast velikih kompanija poput Applea, jer sada kada Facebook pada, drugi imaju prilike za napredak na tržištu. Očito je to prepoznao i Tim Cook, ali tek moramo vidjeti kako će se njegovo kritiziranje Facebooka odraziti na Apple.

Možda vam se svidi

Leave A Reply