ZOI’84 najavio promjene koje će vratiti Olimpijski sjaj Bjelašnici, Igmanu

0

Svjesni činjenice da smo KJP ZOI’84 preuzeli u situaciji kada se tržišna pozicija ovog preduzeća može ocijeniti zabrinjavajućom proteklih mjeseci smo se fokusirali na „gašenje požara“ i zatvaranje „rupa“ u poslovnim procesima kako bi osigurali da ZOI’84 ne pretrpi još veću štetu u poslovanju.

Iako u prethodnim godinama nije napravilo veoma važne poslovne korake, iako nije modernizovalo poslovanje i jasno je da je preduzeće korišteno za lične interese pojedinaca i bivših uprava, ZOI’84 i dalje, od svih javnih preduzeća u Kantonu Sarajevo, ima najbolju perspektivu koju svi zajedno moramo prepoznati.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Prvi korak nove Uprave je bila striktna kontrola poslovnih procesa kako bismo spriječili dosadašnje malverzacije na prodaji SKI i parking karata, iznajmljivanja prostora, kao i onih u ugostiteljskoj djelatnosti. ZOI’84 se u prošlosti kod invensticija oslanjao isključivo na budžet Vlade KS, a naša je namjera osigurati pozitivno poslovanje kako bi dio investicija bio moguć i iz vlastitih resursa.

Stoga javnosti želimo obrazložiti konkretne poslovne poteze i šta želimo postići u narednim mjesecima:

Ove sedmice smo objavili javne oglase i javni poziv, na koje se svi zainteresovani poslovni partneri mogu prijaviti, a preduzece ZOI’84 je sada u situaciji da može garantovati transparentnost i korektnost prema poslovnim partnerima. Radi se o oglasima za izdavanje oglasnih površina i prostora. Do sada novac dobijen iz ove djelatnosti nije zavrsavao na računu firme, a nadležne institucije će utvrditi u čijem džepu jeste. Objavljen je i oglas za SKI škole kako bi javnost znala ko pruža ove usluge, a djeca bila adekvatno opremljena i osigurana. Također je raspisan poziv za sve zainteresovane subjekte za „WINTER MARKET“ i „DJEČIJU IGRAONICU NA SNIJEGU“.

Na koncu, konkurs za zapošljavanje sezonskih radnika ćemo objaviti javno i pozivamo sve koji žele dati doprinos kreiranju bolje ski sezone da se jave na konkurs. Na konkurs se neće moći prijaviti rodbina zaposlenih u ZOI84.