Znate li šta svi vozači iz FBiH imaju besplatno u BIHAMK-u

Svi vozači na području FBiH imaju pravo na tri besplatne intervencije u jednoj godini, čak i ako nemaju aktivno članstvo u BIHAMK-u, potvrđeno je za Faktor.ba.

U skladu sa Ugovorom koji je potpisan sa JP Ceste FBiH o obavljanju poslova pomoć-informacije na javnim cestama u Federaciji BiH, BIHAMK je dužan da, bez naknade, svakom motorizovanom učesniku u saobraćaju godišnje pruži tri usluge tehničke pomoći na cesti, a najviše jednu uslugu tokom mjeseca, s ciljem stavljanja vozila u mobilno stanje. Ukoliko se kvar ne može otkloniti, BIHAMK je dužan i ukloniti vozilo sa ceste do najbližeg servisa.

– Pomoć na cesti podrazumijeva otklanjanje manjih kvarova. Ukoliko je kvar veći i ne može se otkloniti na mjestu događaja, onda se vozilo besplatno prevozi do baze BIHAMK-a ili do najbližeg servisa koji odredi vozač – pojasnila je Mersiha Imširović, saradnica za za sigurnost saobraćaja u BIHAMK-u.

Vozači koji su članovi BIHAMK-a imaju uz ove intervencije koje su plaćene uz registrovanje vozila i dodatne pogodnosti.

– Osnovni paket članstva u BIHAMK-u podrazumijeva intervencije u državama regije, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Jedinstveni broj za poziv BIHAMK-a je 1282 – zaključila je Imširović.

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar