Zmajevi poraženi od Makedonije. Posljednja šansa je Tunis

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u 3. kolu Svjetskog prvenstva od selekcije Makedonije rezultatom 25:22.

Loše je naša selekcija ušla u meč. Pravili su mnogo tehničkih grešaka, što su Makedonci maksimalno koristli. Sedam minuta bh. tim nije postigao gol, a Makedonija je došla do vodstva od 4:0.

Tek je Toromanović početkom osme minute pogodio prvi put za našu selekciju, a sa druge strane je sav prostor u napadu zaustavljanjem Kirila Lazarova, koristio Filip Markulovski koji je pogađao na otvaranju meča.

Međutim, izabranici Dragana Markovića nakon time outa igraju mnogo bolje. Uspjeli su naši rukometaši napraviti seriju od 6:0 i pogotkom Ivana Karačića smo po prvi put poveli sa 7:6.

Ipak, Makedonci ponovo pojačavaju odbranu. Serijom od 3:0 ponovo dolaze do plus dva u 23. minuti (9:7).

Završnicu prvog poluvremena bolje odigravaju Makedonci. Imali su u nekoliko navrata i tri gola prednosti, a na odmor su otišli s dva gola viška, 13:11.

Serijom 2:0 u korist bh. tima otvoreno je drugo poluvrijeme. Imao je naš tim i dva napada za vodstvo, ali ih nisu iskoristili.

Zatim se igralo gol za gol. U 43. minuti pogotkom Senjamina Burića naša selekcija dolazi do drugog vodstva na utakmici (18:17).

Međutim, ponovo su naši pali u igri. Imali su i dva igrača više u jednom trenutku, što nisu iskoristili, ali zato Makedonci prave novu seriju i u posljednjih 10 minuta ulaze sa dva gola prednosti, 21:19.

Finiš susreta bolje su odigrali Makedonci. Naši rukometaši nisu koristili napade, dok je s druge strane Makedonija pogađala kada je trebalo, te su došli do pobjede u ovom susretu.

Svjetsko prvenstvo, 3. kolo:

BiH – Makedonija 22:25 (11:13)

BiH: Burić, Grahovac, Vražalić 2, Terzić, Vranješ 1, Toromanović 3, S.Burić 4, Malinović 4, Karačić 2, Mikić, Janković, Ovčina 1, Prce 2, Perić 2, Čelica 1

Makedonija: Ristovski, Angelov, Vugrinec 2, K. Lazarov 3, Georgievski 3, Jonovski, Manaskov 6, V. Markoski, Mirkulovski 3, Mojoski, Mojsovski 5, Stoilov 1, N. Markoski 1, F. Lazarov, Nedanovski, Pribak 2.

sportsport.ba

Možda vam se svidi

Comments are closed.