Žiri presudio: Ermin Kubat napušta ZMBT

0

Još jedna u nizu live emisija ZMBT je sinoć emitovana iz WOG centra televizije Hayat.

Ukratko ćemo se nadovezati na nedavni članak Siniše Subotića sa portala vipromo koji je u detalje objasnio kako i zašto je Visočanin Emir Pihljak ispao. Naime Pihljak je bio miljenik publike, ali zbog slabih glasova žirija je u predprošloj emisiji ispao. Naveo je Subotić kako se u studiju u kojem se snima live emisja iz emisije u emisiju nalazi sve manje i manje posjetilaca, aludirajući sigurno na katastrofalan rejting i jako slabu gledanost ovog takmičenja.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Ovog petka je ispao još jedan ljubimac publike, Pihljakov komšija Kakanjac Ermin Kubat. Pa napokon Ermine i ti da ispadneš, već nekoliko emsija se nalaziš među zadnjim koji prolazi. Bilo je to čisto maltretiranje od strane žirija koji ga je klasično “nagrađivao” slabim ocjenama. Stekao se utisak da žiri želi da Kubat ispadne, jer nije ni u čijem klanu, a kako Subotić navodi, već se zna ko će u finale, pa možda čak i ko će da pobijedi. Kubatov san je bilo finale, ali možda mu je i bolje da do njega nije došao jer kako show ide kraju to više nije ostvarenje sna nego preživljavanje noćne more.

http://youtu.be/TWvcZrMc21A

Kubat je pjevao “Minu” Armina Šakovića, i kako kaže za kakanj-x bio je zadovoljan i mislio da mu je to jedan od boljih nastupa. Međutim žiri nije mislio tako te su ga “počastili” sa dvije osmice i jednom šesticom.

S druge strane ovo je i veliko Kubatovo muzičko ispkustvo. Kubat se nikad prije ovog takmičenja nije bavio muzikom tako da je i vo zaista veliki uspjeh za njega i početak možda nove muzičke karijere.

Ispadanjem Kubata sa ZMBT Kakanj se ove godine oprostio od svojih učesnika na državnim i regionalnim takmičenjima kao što su ZMBT i Zvezde Granda. Na početku sezone smo imali oko desetak naših Kakanjaca. Bili su tu pored Kubata i Sanel Smolo kao i Haris Kulović koji su postigli nešto više.

kakanj-x