Zimsko održavanje puteva: Tokom protekle noći izvršene intervencije u dva navrata

Subota, 7. februar 2015. godine, 8:53 sati: Ekipe “Trgošpeda” tokom protekle noći u dva navrata su intervenirale na svim pravcima čije je zimsko održavanje ugovoreno sa Općinom Kakanj.

Tokom protekle noći i ranih jutarnjih sati JP “Vodokom”  je interveniralo na svim pravcima na kojima vrši zimsko održavanje na osnovu ugovora sa Općinom Kakanj. Nakon jutrošnje intervencije na čišćenju puta za Ponijere, trenutno je u toku još jedna nova intervencija kako bi se osigurali što bolji uslovi za saobraćaj.

JP “Vodokom” vrši i ćišćenje, te posipanje javnih površina u gradskom području. Prioritet su putevi i stepeništa koji vode do Doma zdravlja.

Kod zimskog održavanja puteva prioritet su putevi kojima saobraćaju autobusi i naselja u kojima žive ljudi koji imaju potrebu odlaska na hemodijalizu.

Prije početka snježnih padavina u sve mjesne zajednice odvezene su značajne količine abrazivnog materijala kako bi se u zimsko održavanje puteva, posebno kritičnih dionica, uključili na volonterskoj osnovi i sami mještani.

Još jednom mještane pozivamo da se i oni volonterski uključe u čišćenje i posipanje puteva u svojim naseljima.

Kontakt telefoni za informacije u vezi zimskog održavanja, eventualne prijave neočišćenih puteva, te kritike ili pohvale su:

JP “Vodokom” Kakanj: 061/ 745 293  i 061/835 078 i
Trgošped: 032/555  357 – “Trgošped”.
Možda vam se svidi

Comments are closed.