Zimsko održavanje puta Kakanj-Ponijeri vršit će JP “Vodokom” Kakanj

U nekoliko navrata javnost smo izvijestili da Kakanj spremno dočekuje snježne padavine. I zaista je tako, Općina Kakanj je poduzela sve pripremne aktivnosti kako bi se na blagovremen i adekvatan način vršilo zimsko održavanje gradskog područja, prigradskih saobraćajnica, lokalnih i nerazvrstanih puteva. Podsjećamo, za ove poslove Općina Kakanj je angažirala JP „Vodokom“ i „Trgošped“.

Međutim, određeni problemi su se pojavili u vezi održavanja puteva Kakanj-Tršće-Ponijeri i Donji Kakanj-Kamenolom Trgošpeda. Prije nekoliko mjeseci Vlada F BiH je donijela odluku da se ova dva puta proglase regionalnim pravcima što znači da je nadležnost nad ljetnim i zimskim održavanjem ovih puteva trebala preći sa Općine Kakanj na Direkciju za ceste ZDK.

Međutim, samo dva dana prije početka zimske sezone, dakle 13. novembra 2014. godine, Vlada FBiH je donijela odluku da prolongira stupanje na snagu odluke kojom su pomenuta dva pravca bila dodijeljena u nadležnost Zeničko-dobojskog kantona.

Do tog datuma Općina Kakanj je već bila realizirala tenderske i zakonske procedure u vezi zimskog održavanja, tako da pomenuti pravci nisu bili dio općinskih ugovora o zimskom održavanju.

Međutim, nakon ove iznenađujuće odluke Vlade F BiH koja je došla u posljednji čas, pred sami početak zimske sezone, Općina Kakanj je ubrzo pronašla rješenje. Obzirom da nije bilo vremena za realizaciju nove tenderske procedure koja bi obuhvatila i pomenute putne pravce, Općina Kakanj je, u skladu sa zakonskim procedurama, angažirala JP „Vodokom“ Kakanj za zimsko održavanje pomenutih putnih pravaca.

(Press Općine Kakanj)

Možda vam se svidi

Comments are closed.