17.4 C
Kakanj
Srijeda, 12 Maja, 2021

Zimska služba: Intervencije “Vodokoma” i “Trgošpeda” na svim pravcima

Tokom protekle noći i jutra mehanizacija “Trgošpeda” i “Vodokoma” je intervenirala na svim ugovorenim pravcima. Izvršeno je čišćenje i posipanje putnih pravaca za čije je zimsko održavanje Općina Kakanj angažirala pomenuta preduzeća.

Prije početka snježnih padavina u sve mjesne zajednice odvezene su značajne količine abrazivnog materijala kako bi se u zimsko održavanja puteva, posebno kritičnih dionica, uključili na volonterskoj osnovi i sami mještani.

U svrhu zimskog održavanja gradskih saobraćajnica, lokalnih i nerazvrstanih puteva Općina Kakanj je potpisala ugovore sa preduzećima “Trgošped” i “Vodokom”. Usluge zimskog održavanja se plaćaju sredstvima poreznih obveznika tj. građana, pa prema tome, uz predstavnike Općine Kakanj, nadzor nad provođenjem ugovorenih obaveza mogu vršiti i sami korisnici usluga koji najbolje znaju da li se zimsko održavanja vrši blagovremeno i na adekvatan način.

Zbog toga građane Kaknja obavještavamo da sve informacije u vezi zimskog održavanja, eventualne prijave neočišćenih puteva, te kritike ili pohvale mogu uputiti dežurnim službama pomenutih preduzeća u bilo koje doba dana i noći putem telefona:

JP “Vodokom” Kakanj:
061/ 745 293 – Rasim Begić i 061/835 078 – Mahir Neimarlija) i
032/555  357 – “Trgošped”.

(Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO