2 C
Kakanj
Četvrtak, 4 Marta, 2021

Zimska služba: Intervencije na svim ugovorenim pravcima

Ponedjeljak, 12. januar 2015. godine: Od ranih jutranjih sati mehanizacija “Trgošpeda” i “Vodokoma” interveniše na svim pravcima čije je zimsko održavanje definirano ugovorima koji su potpisani sa Općinom Kakanj.

Predstavnici Općine Kakanj jutros obilaze putne pravce čije održavanje nije definirano ugovorom o redovnom održavanju. U slučaju potrebe bit će angažirana dodatna mehanizacija “Trgošpeda” i traktori po selima.

Kod zimskog održavanja prioritet su putevi kojima saobraćaju autobusi i naselja u kojima žive ljudi koji imaju potrebu odlaska na hemodijalizu.

Nakon sugestije jedne osobe da u dva navrata nije očišćena jedna dionica puta u blizini novog mekteba kod dobojske škole, provjerama je ustanovljeno da se radi o velikoj strmini kojom se ne smije kretati mehanizacija, pa je uz ovaj put deponovan abrazivni materijal kako bi mještani, u slučaju potrebe, izvršili posipanje.

Prije početka snježnih padavina u sve mjesne zajednice odvezene su značajne količine abrazivnog materijala kako bi se u zimsko održavanje puteva, posebno kritičnih dionica, uključili na volonterskoj osnovi i sami mještani.

Još jednom mještane pozivamo da se i oni volonterski uključe u čišćenje i posipanje puteva u svojim naseljima.

U svrhu zimskog održavanja gradskih saobraćajnica, lokalnih i nerazvrstanih puteva Općina Kakanj je potpisala ugovore sa preduzećima “Trgošped” i “Vodokom”. Usluge zimskog održavanja se plaćaju sredstvima poreznih obveznika tj. građana, pa prema tome, uz predstavnike Općine Kakanj, nadzor nad provođenjem ugovorenih obaveza mogu vršiti i sami korisnici usluga koji najbolje znaju da li se zimsko održavanja vrši blagovremeno i na adekvatan način.

Zbog toga građane Kaknja obavještavamo da sve informacije u vezi zimskog održavanja, eventualne prijave neočišćenih puteva, te kritike ili pohvale mogu uputiti dežurnim službama pomenutih preduzeća u bilo koje doba dana i noći putem telefona:

JP “Vodokom” Kakanj:
061/ 745 293 – Rasim Begić i 061/835 078 – Mahir Neimarlija) i
032/555  357 – “Trgošped”.
- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO