Žestok odgovor iz Hercegovine: “Neću dozvoliti nikom, pa ni Miloradu Dodiku, da gazi moje ljudsko dostojanstvo”

– Gospodine Milorade Dodik, vjeruj mi, da je došlo vrijeme da razgovaramo snagom argumenata, a ne argumentima političke moći.

Predsjednik skupštine Udruženja građana i privrede Hercegovine Rodoljub Drašković uputio je otvoreno pismo predsjedniku SNSD-a i članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koji je nedavno javno iznio uvrede na račun Draškovića, nazvavši ga lažovom.

Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti:

– Ceo život se borim za istinu, gradim svoje ljudsko dostojanstvo i izgrađujem poslovnu ličnost kao privrednik, koja je priznata i poznata daleko šire od granica EX Jugoslavije.

Neću dozvoliti nikom, pa ni Miloradu Dodiku, da gazi moje ljudsko dostojanstvo i moju poslovnu ličnost.

Svjestan sam činjenice, da političari na lažima i zloupotrebom patriotskih osećanja naroda, grade političku karijeru i čvrsto drže svoje političke pozicije, ali moraš da znaš, da ja nisam političar i ne služim se lažima.

O stanju u budžetu Republike Srpske, moja izjava je zasnovana na izjavi predsjednika Republike Srbije, gospodina Aleksandra Vučića, u večernjem Dnevniku „RTS“-a Beograd.

U ime „Udruženja građana i privrede Hercegovine“, obratio sam se ministarki finansija RS, gospođi Zori Vidović, koja je javnosti prezentovala budžet Republike Srpske u visini od 840.000.000 KM za sanaciju stanja koje je prouzrokovano korona virusom, sa pitanjem od navedenog iznosa, koji iznos je određen za regiju Istočne Hercegovine, kojim subjektima će biti dodeljena sredstva i kada će se doznačiti sredstva?

Uredno smo dobili odgovor da Republika Srpska ne može isfinansirati vlastitim sredstvima navedeni iznos, te će zatražiti pomoć od Međunarodnih finansijskih institucija, kao što su Svetska banka i Međunarodni monetarni fond.

Da li lažem, neka sudi javnost?!

Lično sam formirao „Fondaciju Drašković“ i uplatio milion KM za pomoć Hercegovini, a javnost je upoznata u koje namene se ova sredstva koriste.

Prenosi Bh-index

Možda vam se svidi

Leave A Reply