Ženski rukomet vraća se u Kakanj

Već duži niz godina,sa više ili manje uspjeha ljudi okupljeni oko RK Kakanj pokušavaju animirati žensku rukometnu scenu ,u našoj Općini. Prvi čovjek RK Kakanj Elvir Aliefendić,sa sjetom je spominjao Miru i Zrinku Čorić, Fatu Seferović, golmane Nadu, Ljilu, Snježu,zatim Zagu, Senu a i mlađe Nelu, Macu, Mirjanu, Medinu…..


94073_DSC_0235Nakon mnogobrojnih pokušaja vraćanja ženskog rukometnog kluba u takmičarske vode, i njegovog doduše nezvaničnog bivstvovanja,onako iz sjene iskače jedna mlada i talentovana generacija predvođena trenericom Ajlom Zoretić, dugogodišnjom članicom i igračicom ŽRK Kakanj.

Upravo ova mlada generacija pokazala je da vrijedi, pobjedivši remomiranu ekipu ŽRK Sloge iz G.Vakufa, koja ima i ligaške nastupe, a  tradiciju rukometne igre.

Naime, na Igrama mladih održanim u Zenici, ova mlada i poletna ekipa ŽRK Kaknja pobijedila je u finalnom meču suparnice iz ekipe ŽRK Sloga G.Vakuf rezultatom 13:7,i time stekle pravo učešća na finalnom takmičenju Igara mladih ,koje će se održati tokom mjeseca Avgusta u Sarajevu.

Ono što preostaje ovim mladim igračicama je da marljivo rade,treniraju i ostvare dobar rezultat na završnici Igara mladih u Sarajevu, a potom i uključenje u ligaška takmičenja,što bi pridonjelo afirmaciji ženskog rukometa u Kaknju,koji pored stvaranja tima,rade na organizacionom planu i pripreme ženskog sudijskog para.

94073_DSC_0136
Stoj: Ajla Čehajić,Ismihana Delibašić,Šejla Vehab,Majra Jašarspahić,Aida Alić Čuče: Selma Alić,Lejan Kozlić,Marija Babić,Zlata Delić,Edina Brkić

 

(H.Z. /RUKOMETNI KLUB KAKANJ)

Možda vam se svidi

Leave A Reply