Zenički horizonti 2018., zapad

Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma VEDRO uspješno je realizovalo 5. Zeničke Horizonte. Zenički Horizonti su priča o 4 strane svijeta, o avanturi za sve ljude koji vole prirodu i sve ono što im ona nudi. To je prilika da se obuku ‘nove’ gojzerice i učine prvi koraci u planinarstvu.

Za siguran i ugodan prevoz do početne tačke četvrte i ujedno posljednje etape za ovu godinu Zeničkih Horizonata, Ovnaka, pobrinuo se generalni pokrovitelj Zeni-tours. Naši iskusni vodiči, Haris Adilović i Senad Čaušević poveli su preko 100 zaljubljenika u prirodu od Ovnaka preko Kozarice do zeničkog Zmajevca, koji je pružao romantičan pogled na našu Z(j)enicu.

Nakon Zeničkih Horizonata, Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma VEDRO vodi vas na nevjerovatnu avanturu koja se realizuje već četvrtu godinu zaredom. Posjeta Vlašiću je uvijek zanimljiva zato što nam ova planina uvijek pruži nezaboravnu avanturu i druženje. Penjemo se na najviši vrh Vlašića, Paljenik koji se nalazi na 1933 mnv.

Možda vam se svidi

Leave A Reply