Zeničanin sumnjao da je zaražen koronavirusom, tražio da ga testiraju i sve snimao: Kažnjen s 200 maraka

Šišić je bio ogorčen činjenicom da mu je rečeno kako ne može biti testiran na koronavirus, pa je odlučio sve obznaniti na društvenim mrežama

Omer Šišić iz Zenice kažnjen je sa 200 KM jer je na društvenoj mreži Facebook objavio razgovor sa radnicom JU “Dom zdravlja” Zenica, od koje je tražio da bude testiran na koronavirus, međutim, rečeno mu je da testova nema i da to nije moguće učiniti, piše “Avaz”.

Snimak razgovora Šišića s uposlenicom zeničkog “Doma zdravlja” ubrzo se proširio društvenim mrežama, na kojem Zeničanin upozorava da je došao iz Njemačke, ne osjeća se dobro, ima simptome, te strahuje za svoje i zdravlje ukućana.

Ogorčen činjenicom da mu je rečeno kako ne može biti testiran na koronavirus, odlučio je sve obznaniti na internetu, da bi mu prekršajni nalog stigao dan kasnije.

-Imenovani je narušio javni red i mir naročito drskim ponašanjem na način da je telefonski razgovor s radnikom JU “Dom zdravlja” snimao te proširio društvenim mrežama i na taj način izazvao uznemirenost i negodovanje građana – navodi se u obrazloženju prekršajnog naloga, prenosi “Avaz”.

Povodom prekršajnog naloga oglasio se i Šišić.

– Kazna zato što sam rekao istinu i objavio da ne mogu dobiti test. Policiji svaka čast, poslani na adresu da obave što moraju, a ovi iz “Doma zdravlja” neka im bude na čast – objavio je na svom Facebooku Šišić.

Prenosi Bh-index

Možda vam se svidi

Leave A Reply