ZEMLJA SE TRESE, PUCA TLO POD NOGAMA, NOVI ZEMLJOTRES PREPLAŠIO LJUDE

SRBIJA: Prema nezvaničnim informacijama nije bilo nikakvih materijalnih posljedica

Intezitet u epicentru procenjen je na III stepena Merkalijeve skale.

Zemljotresi ovakvog inteziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti, saopštio je Republički seizmološki zavod Srbije,prenosi Novi.

Pre samo četiri dana, Kraljevo je pogodio zemljotres, jačine 2,3 Rihtera. Da podsetimo, 17. decembra zemljotres jačine 3,2 stepena Rihterove skale pogodio je Kikindu.

Od 26. novembra tlo na Balkanu se ne smiruje. Serija potresa počela je zemljotresima koji su 26.11. u ranim jutarnjim satima pogodili Albaniju, i pričinili ogromnu materijalnu štetu, ali i odneli veliki broj žrtava. Nakon ovih zemljotresa u Albaniji, tlo da Balkanu je danima podrhtavalo, a zemljotresi su pogađali Grčku, više puta Albaniju, Crnu Goru, Republiku Srpsku, Bosnu i Hercegovinu, a tlo je podrhtavalo i u Srbiji.

U slučaju zemljotresa postoje određene mjere predostrožnosti koje možete preduzeti kako biste se zaštitili. Različite mjere možete preduzeti ukoliko ste za vrijeme zemljotresa unutra, napolju, u vozilu, a posebni postupci postoje i u periodu nakon zemljotresa ili tokom evakuacije.

Možda vam se svidi

Leave A Reply