Željko Komšić: Milanović je mudriji i opasniji od Kolinde

Šest dana prije drugog kruga predsjedničkih izbora u Hrvatskoj na RTL-u se održala debata predsjedničkih kandidata Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića.

Među brojnim pitanjima na koje su kandidati odgovarali našlo se jedno o predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću. Kandidate su pitali ko je za vas Željko Komšić.

– Gospodin Komšić je legalno, ali nelegitimno izabran član Predsjedništva BiH. On bi trebao biti ne samo etnički, nego i politički predstavnik svih Hrvata. U mojem programu je prije svega ulazak BiH u EU – kazala je, između ostalog Kolinda-Grabar Kitarović.

– Kao premijer bio sam uvijek i u svakom trenutku tu za Hrvate iz BiH, cipelom na terenu, ne čizmom. Nisam tražio glasove, radili smo, intenzivno. Problem je tog legitimiteta, pa čak i legaliteta. Pitanje je koliko je to uopće u skladu sa Ustavom BiH – kazao je Zoran Milanović.

S druge strane o izborima u Hrvatskoj u intervjuu za Slobodnu Bosnu govorio je upravo Komšić.

– Poštovati ću izbor građana Republike Hrvatske, ma kakav on bio. Što se tiče samih kandidata mislim da je Milanović mudriji. Ako ne dođe do promjene politike prema BiH, onda on kao takav može biti i opasniji. Kako god, ponavljam, poštovati ću izbor građana Republike Hrvatske, poručio je Komšić.

Prenosi Bh-index

Možda vam se svidi

Leave A Reply