Zdravko Mamić više nije izvršni predsjednik Dinama

Zdravko Mamić, sada već bivši izvršni predsjednik GNK Dinamo Zagreb, obratio se sa svojim advokatima na konferenciji za novinare.”Nisam više izvršni predsjednik kluba! Od danas sam savjetnik Dinama i bit ću svima iz kluba pri ruci”, rekao je Zdravko Mamić.

Mamić ističe da napušta mjesto izvršnog predsjednika kako bi klub u koji se zaklinjao mogao ne smetano da se razvija.”Nakon 2001. prošli smo organizacijsku katarzu, nismo isplaćivali plaće nekoliko mjeseci i postojale su opasnosti da se klub ugasi te da ostanemo bez igrača. Došao sam kao spasitelj i upumpavao sam svoj novac u Dinamo, posuđivao sam novac kao fiziča osoba i klub je prodisao. Neki ljudi otišli iz kuba poput Zajeca, a ja sam Dnamu pomogao da prodiše.  Vratili smo 55 milijuna maraka konkretnog duga. Obnovili smo momčad. Brzo smo opet bili prvi, ali to nije bilo pravo ozdravljenje. 2004. godine dolazi stečaj. Dioničko društvo odlazi u stečaj, Diamo postaje udruga građana. Uzeli smo klub od kojeg su svi digli ruke osim dragog Boga. Ne mogu reći da je Bog digao ruke od Dinama jer sam vjernik”, dodaje Mamić.

Mamić je naglasio kako je zahvaljujući njemu i Mirku Barišiću Dinamo opstao i da su zacrtani cilj iz 2005. godine ostvarili.”Najavio sam dominaciju Dinama narednih deset godina. Što se dogodilo? Dogodilo se da smo ispunili obećanja. Stvorili smo omladinsku školu, pomogli reprezentaciji koja crpi našu proizvodnju. Da nema Dinama, ne bi hrvatska reprezentacija ovako pronosila slavu. U zadnjih pet godina, tri puta smo igrali Ligu prvaka”, kazao je Zdravko Mamić.

Zdravko Mamić je iznio i svoje mišljenje vezano za hapšenje, kako njega, tako i njegovog sina Marija Mamića, brata Zorana, naglašavajući da je to bio pokušaj da se zatre jedna obitelj.Zdravko Mamić je zavšrio svoje obraćanje novinarima i riječ je prepustio svojoj odvjetnici.

(Izvor: federalna.ba/Foto: Telegram.hr)

Možda vam se svidi

avatar