ZDK: Upis djece u Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja

Od narednog ponedjeljka počinje upis djece u Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu u godini pred polazak u osnovnu školu (POPOiO) u školskoj 2016./2017. godini.

Upis će se realizirat u periodu od 06.02. – 10. 02. 2017. godine, navodi se iz Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona.

Detaljnije informacije o mjestu upisa i mjestu realizacije Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja (POPOiO), kao i potrebnoj dokumentaciji za upis, nalaze se na oglasnim pločama osnovnih škola i predškolskih ustanova.

Početak realizacije Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu u godini pred polazak u osnovnu školu (POPOiO) planiran je za 2. mart 2017. godine.

Programom obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u godini pred polazak u osnovnu školu biti će obuhvačena djeca koja 1. marta 2017. godine navršavaju pet godina i šest mjeseci života i koja u ovoj školskoj godini nisu bila upisana u neku od predškolskih ustanova.

Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu u godini pred polazak u osnovnu školu finansira se iz budžeta Kantona a realiziraju ga javne i privatne predškolske ustanove , kao i škole u sredinama gdje ne postoje predškolske ustanove.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar