Zbogom TV? U Hollywoodu pripremaju platformu za gledanje sadržaja samo na mobitelu

Brojne holivudske zvijezde uključile su se tijekom ove godine u projekt neobičnog imena Quibi. Doznajemo o čemu se radi

Iza nje stoji bivši šef Disneya i DreamWorksa Jeffrey Katzenberg. Između ostalih, za Quibi će Guillermo del Toro i Steven Spielberg napraviti hororce, Kevin Hart priprema komediju, Chrissy Teigen, Idris Elba, Tyra Banks i Jennifer Lopez pojavit će se u serijama o kojima se zasad ne zna puno, dok će Naomi Watts snimiti Blumhouse triler.

Mjesto glavne izvršne direktorice preuzela je nekadašnja šefica eBaya i Hewlett-Packarda Meg Whitman. U timu su također Diane Nelson (radila je za DC Entertainment), Jim Toth (bivši direktor CAA), Janice Min (bivša dopredsjednica THR-a), Doug Herzog (nekadašnji direktor Viacoma i MTV-ja)…

Konkretna financijska podrška stigla je iz niza poznatih tvrtki, među kojima su Warner Bros., NBC Universal, Disney, BBC Studios, Lionsgate i MGM.

Kakav će sadržaj ponuditi Quibi?
Možemo očekivati sadržaj raznih formata, u rasponu od komedije i drame preko reality showa do dokumentaraca i vijesti. Moguće je kako će biti i sapunica.

Neki od tih projekata bit će podijeljeni u 12 do 14 epizoda ukupnog trajanja dva do dva i pol sati, koje će biti prikazivane dnevno. Nova izdanja ovog tipa moći ćemo očekivati u prosjeku svaka dva tjedna.

Drugi će biti zasebne cjeline, u uvijek istom formatu i s istim voditeljem, odnosno voditeljicom. Primjerice, Jennifer Lopez će u sklopu jednog od njih dijeliti sto tisuća američkih dolara zaslužnim pojedincima.

Konačno, bit će mjesta i za vijesti te sadržaje životnog stila. U ovaj segment će biti uključeni NBC News i BBC, piše Vulture.

Tijekom prve godine Quibi bi trebao ponuditi oko sedam tisuća programskih jedinica, od čega bi više od pola trebalo biti vezano uz vijesti i životni stil. Format prilagođen gledanju na mobitelu trebao bi biti negdje na pola puta između filma i televizije. Baš kao i na televiziji, pojedine emisije i serije imat će više sezona.

Sadržaj neće biti optimiziran za druge uređaje osim mobitela. Primarno je namijenjen ljudima starim između 18 i 44 godine, s jakim naglaskom na one između 25 i 35. Dječji program zasad nije u planu. Najskuplje emisije koštat će sto tisuća dolara po minuti, dok ukupni budžet svakog projekta neće biti veći od šest milijuna dolara po satu.

 

 

(Kakanj-X / Film i TV – (KX) )

Leave A Reply