Zbog velikog odrona: Potpuno obustavljen saobraćaj na dijelu puta M-18

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča u mjestu Sijeračke stijene opština Foča, došlo je do potpune obustave saobraćaja zbog odrona veće količine kamenja i zemlje.

Nadležne službe rade na raščišćavanju navedenog odrona, a saobraćaj će biti obustavljen dok cesta ne bude očišćena.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnim putevima M-5 Mrkonjić Grad-Ključ i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić.

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajaju se putevi Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Donji Vakuf-Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Zbog urušavanja potpornog zida, jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Drvar-Resanovci.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Radovi na sanaciji klizišta izvode se i na lokalitetu Treševine, na dionici A-1 Sarajevo sjever – Sarajevo zapad, zbog čega je saobraćaj na ovom lokalitetu usporen.

Iako su vremenski uvjeti povoljni na većini puteva u Bosni i Hercegovini, na svim pravcima savjetuje se oprez.

Zbog povećanog broja biciklista i motociklista na saobraćajnicama apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška (izlaz) pojačan je promet vozila. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Možda vam se svidi

Leave A Reply