Zbog utapanja dječaka iz Kladnja, evo šta se dogodilo sa članicama udruženja “Dječija radost”

Sudija za prethodni postupak i predsjednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević danas je odredio kućni pritvor uz nadzor Aidi Hasić (31) i Melihi Ibrahimović (52), odgovornim osobama Udruženja “Dječija radost” iz Kladnja. Milošu Arsiću (30), odgovornoj osobi hotela “Alfa”, određen je zatvorski pritvor do 30 dana. Aida i Meliha će biti u jednoj kući u Jagodini dokle god se ne završi istražni postupak, javljaju srbijanski mediji.

Sumnja se da su ljudi iz udruženja propustili dužan nadzor nad djecom, a da osoblje hotela nije primijenilo mjere zaštite na bazenu “Alfa”, zbog čega se, kako se sumnja, u bazenu utopio Riad Hasanović (14) iz Kladnja. On je bio gost hotela sa ostalim članovima udruženja “Dječija radost”.

Kako “Novosti” nezvanično saznaju, 37 djece iz Udruženja za promociju obrazovno-kulturnih i edukativnih aktivnosti “Dječijja radost” iz Kladnja sa predsjednicom Melihom, sedam volontera i četrdesetak djece iz Požege, u utorak je stiglo u hotel oko 18.30. Večerali su, a onda su otišli do malog bazena u kome su se djeca kupala.

– Pošto im je osoblje hotela reklo da je veliki bazen dubok dva i po metra, djeci je zabranjeno da se kupaju u njemu. Ljekarka koja je bila sa njima je 15 minuta prije zatvaranja bazena, u 22 sata, rekla da svi izađu. Djeca su poslušala i krenula ka svojim sobama. Tri djevojčice i Riad H. ubrzo su se iskrali napolje, prošli kroz prazan kafić i otišli u veliki bazen – rekao je izvor iz istrage za “Novosti”.

Riad se, navodno, drugaricama hvalio da umije dugo da roni, ali one su htjele da preplivaju cijelu dužinu bazena. Pošto je on otišao ispod vode, one su počele da plivaju. Kada su izašle iz bazena i vidjele da ga nema, počele su da ga dozivaju. Stravičan prizor ih je sledio. Tijelo njihovog druga bilo je na dnu sredine bazena. Odmah su pozvale doktoricuu koja je pokušala da ga reanimira, a ubrzo je stigla i Hitna pomoć. Nažalost, Riadu nije bilo spasa.

Više tužilaštvo odredilo je pritvor do 30 dana i četvrtom osumnjičenom, Vladici Vasiću (31), odgovornom licu hotela “Alfa”, koji je i vlasnik hotela. Njega policija nije uhapsila kada i ostale osumnjičene, jer nije bio dostupan.

Možda vam se svidi

Leave A Reply