Zbog trojke na kontrolnom: Djevojčica popila sredstvo za dezinfekciju

Jedanaestogodišnja A. M., učenica četvrtog razreda OŠ “Učitelj Tasa” u Nišu, popila je otrovno sredstvo za čišćenje “Domestos” razočarana što je dobila trojku na testu iz matematike.

Incident se dogodio u četvrtak ujutro u školskom toaletu, gde je A. M. pronašla bocu s dezinfekcionim sredstvom. Zahvaljujući brzom zdravstvenom zbrinjavanju, nije pretrpjela teže posljedice i istog dana je puštena kući iz bolnice. Navodno se ova djevojčica povjerila drugarici kako nije imala namjeru da se ubije, već da se “kazni” zbog loše ocjene, piše Kurir.

Direktorica škole Radmila Krstić kaže da je ova učenica odličan đak i da kod nje nije primejćen nikakav poremećaj ponašanja.

– Kad joj je učiteljica saopćila da je dobila trojku na kontrolnom iz matematike, ta učenica se rasplakala. Učiteljica je poslala do toaleta da se umije kako bi se smirila. Dijete je poslušalo, a kako smo kasnije vidjeli na nadzornim kamerama, iz prostorije gdje stoje dezinfekciona sredstva uzelo je bocu sa „Domestosom“ i popilo dva gutljaja. Kad se vratila u učionicu u vrijeme školskog odmora, požalila se drugarici da je boli stomak i priznala šta je uradila. Pozlilo joj je i povratila je, što je umanjilo uticaj sredstva koje je uzela. Odmah smo pozvali Hitnu pomoć i dijete je prebačeno u bolnicu – izjavila je direktorica.

Škola je provela istragu kako bi se ustanovilo zbog čega je opasno sredstvo bilo dostupno đacima.

– Ustanovljeno je da je pomoćni radnik nakratko ostavio nezaključanu prostoriju s hemijskim sredstvima jer je tu ispirao krpu kojom je u tom trenutku brisao podove. Zbog toga je protiv njega pokrenut disciplinski postupak i on je suspendovan – kazala je Krstić.

U školu je juče stigla i niška policija, koja utvrđuje okolnosti pod kojima je došlo do incidenta.

Emilija Golubović, direktorica Dječje interne klinike, na kojoj je zbrinuta nesretna učenica, kaže da je dijagnostika pokazala da djevojčica nije zadobila teže povrede.

– Obavljena je gastroskopija, koja nije ukazala na promjene korozivnog tipa na sluzokoži, što je bilo i očekivano. Uzimanje veće količine ovih sredstava može dovesti do perforacije želuca i creva, što su povrede opasne po život – objasnila je Golubović.

Nakon pregleda na Dječijoj internoj klinici, učenica je upućena na Kliniku za mentalno zdravlje na dalje liječenje. (Kurir.rs)

Možda vam se svidi

Leave A Reply