Zbog niske temperature moguća poledica na putevima širom BiH

0

U nastavku vam donosimo stanje na cestama širom BiH za 03. 01. 2020. u 07 : 30 sati

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Na magistralnom putu M-16.1 na izlazu iz Klašnica prema Prnjavoru (Veliko Blaško) zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj. U toku je obavljanje policijskog uviđaja.

U jutarnjim satima zbog guste magle vidljivost je smanjena (40-100 metara) na dionicama uz Lašvu i Bosnu, kao i na širem području Rače, Gračanice i Orašja. Na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, zbog niske temperature upozoravamo na moguće nailaske na poledicu. Skrećemo pažnju na učestale odrone i savjetujemo opreznu vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Polusatne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila, aktuelne su do 16 sati, na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16 sati na ovoj lokaciji saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralni putevima: Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Lanište-Ključ-Mrkonjić Grad.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, navode iz BIHAMK-a.

Izvor