Zbog fatalne kolegice ostavio suprugu i potpuno pomijenio život: Ona je jedina žena koju je Džoni Keš iskreno volio!

Upoznali suse sasvim slučajno, a voljeli sve do kraja života

Iako je Džoni Keš umro zbog komplikacija uzrokovanih dijabetesom 2003. godine, mnogi smatraju da je ‘čovek u crnom’ (kako su ga obožavatelji nazvali), umro od slomljenog srca. Samo četiri meseca ranije nakon operacije srca umrla je njegova Džun s kojom je bio nerazdvojan punih 35 godina koliko su proveli u braku.

Džun Karter bila je članica grupe “Carter Family”, koju su pored nje činile njena majka i dvije sestre, Anita i Helen.

Ona i Džoni Keš su se upoznali početkom šezdesetih godina na zajedničkoj turneji, dok je pevač još bio u braku sa suprugom Vivijan sa kojom je imao 4 ćerke. Džun je bila tada u svom drugom braku. S prvim suprugom pevačom Karlom Smitom imala je ćerku, a s drugim Edvardom Niksom takođe je dobila devojčicu.Slučajno su se susreli pre njegovog prvog izlaska na scenu, sudarili su se u prolazu i njena haljina se zakačila za njegovu gitaru. Kada ju je voditelj pozvao da izađe na scenu, ona je povikala kako ne može jer ju je Džoni Keš prikovao svojom gitarom, iscepala je komad tkanine i izjurila na scenu. Ovaj simpatični “incident” bio mu je dovoljan da se zainteresuje za lepu i šarmantnu Džun.

“Jednog dana ću te oženiti” – rekao joj je Džoni tada iako ga je kod kuće čekala prva supruga Vivijan Liberto.

Ljubav između Džonija i Džun u početku je bila platonska. “Osećala sam se kao da sam upala u vatru i kao da sam živa gorela” – opisala je jednom prilikom Džun kako se osećala kada se zaljubila u Džonija. Ta osećanja bila su joj inspiracija da napiše pesmu ‘Ring of Fire’.

S druge strane, loš odnos sa suprugom izazivao je u Džoniju tugu, nezadovoljstvo i depresiju. Privatni problemi, loš odnos sa ocem i demoni koji su ga mučili doveli su do toga da počne da se drogira. Konzumirao je različite droge, preterivao sa alkoholom i bio na dobrom putu da upadne u ponor iz kojeg nema izlaza. Sve to vreme gajio je jake emocije prema Džun i ona mu je bila jedina podrška u tim teškim vremenima.

Njegovi problemi sa drogom i alkoholom, burna narav koju je imao, ali i prisan odnos sa Džun doveli su ga do razvoda od prve žene. Tih godina bio je veoma destruktivan, imao je i problema sa zakonom, a glas mu je sve više slabio zbog amfetamina. U jednom trenutku odlučio je da prekine da se drogira i u odvikavanju mu je pomagala Džun i njena porodica.U tom periodu više puta je prosio Džun, ali je ona odbijala da se uda za njega dok svoj život ne dovede u red. Nakon odvikavanja prvi sledeći nastup bio je sa Karterima i tada je ponovo zaprosio Džun i to na koncertu pred publikom i ona je pristala. To je bio kraj šezdesetih. Godinu dana kasnije su se venčali.

Tada su krenule bolje godine za njega kako privatno, tako i za njegovu karijeru. Dobio je sina sa Džun i to ih je oboje veoma usrećilo. Džoni je bio bolešljiv i imao je nekoliko nezgoda koje su ga lako mogle koštati života.

Krajem osamdesetih imao je jaku upalu pluća prilikom koje su mu ugrađena i dva bajpasa. Plašio se da pije lekove protiv bolova kako se ne bi ponovo vratio na stari put. Njegovi nastupi su bili veoma retki, a svoje slobodno vreme je provodio sa Džun i prijateljima.

 

Leave A Reply