Završnica Prve lige FBiH: Historijska utakmica se igra u Kaknju!

„Hoffenheim iz Kaknja“, kako je dobojsku Mladost prozvao novinar Al Jazeere Mustafa Radončić o fudbalskom čudu, mogao bi naredne sezone prvi put u svojoj historiji igrati najelitnije fudbalsko takmičenje u BiH.

Nakon skoro nikad uzbudljivije završnice prvenstva Premijer lige u kojoj je Sarajevo ostvarilo šampionski podvig, ništa manje interesantno neće biti ni u posljednjoj utakmici sezone Prve lige FbiH u kojoj će direktna dva konkurenta za ulazak u društvo najboljih odigrati utakmicu sezone.

Stadion Mladosti trenutno prolazi kroz dane slave, Kakanj je na nogama, očekuje se minimalno 3.000 u crveno obojenih navijača na utakmici protiv prvoplasirane ekipe GOŠK iz Gabele. Crvenoj legiji će se pridružiti i pojedini navijači gradskog rivala Rudara, te svojim glasovima pomoći da ovaj klub ostvari historijski uspjeh i ulazak u Premijer ligu.

Ovakav događaj se u Kaknju nije dogodio posljednjih nekoliko godina, kada je kakanjski Rudar bio nadomak osvajaju lige i povratku u društvo najboljih. Ovog puta Mladost drži stvari u svojim nogama. Računica je jasna. Mladost mora pobijediti da bi ušla u Premijer ligu. GOŠK je prvi, ima samo jedan bod prednosti, i gostima iz Gabele bi remi značio povratak u Premijer ligu. No, poznavajući iskusnog stratega Nijaza Kapu, ali i ljude koji su ovom klubu podarili slavu Mensuru Mušiji i Edinu Begovcu, gotovo pa sigurno, kao svaki lokalpatriota očekujemo pobjedu. Pa makar i minimalnu.

Tribine na stadionu Mladosti će u cjelini biti obojene u crveno. Bit će to crveni dan u Kaknju, a poslije utakmice i crvena noć, jer će se vjerujemo, slaviti ulazak u Premijer ligu. Kakanj bi nakon više od 10 godina konačno mogao dobiti Premijerligaša u fudbalu.

Posljednja utakmica sezone Prve lige FbiH 2014/205 između ekipa Mladost DK-GOŠK se igra u nedjelju 7.juna 2015.u 17:30h na stadionu Mladosti. (Kakanj-X)

Možda vam se svidi

Comments are closed.