Završen najveći Airsoft događaj u BiH Green Forest 3

Članovi Airsoft kluba Otpisani su proteklog vikenda bili organizatori najmasovnijeg airsoft susreta u Bosni i  Hercegovini. Za one slabije upućene airsoft je simulacija vojnih operacija, gdje igrači koriste repliku pravog naoružanje koje umjesto metaka ispucavaju plastične kuglice, a pogodak prijavljuju igrači koji učestvuju u igri, tako da je za ovu igru prijeko potreban fair play i poštenje igrača. Ekipe se podijele na dvije strane te vode taktička, strateška i druga nadmudrivanja da bi ostvarili pobjedu.

Green Forest 3 je drugi 24h susret, a ukupno četvrti međunarodni susret kojeg organizuje ASK Otpisani. Kao i prošlih godina odaziv klubova je bio odličan tako da je u igri učestvovalo 30 klubova i oko 170 igrača.

„Bužim se nalazi u blizini granice a mi kao klub pokušavamo da budemo veza između klubova iz BiH, Hrvatske, Slovenije, za sada u tome uspijevamo. Svake godine nam se klubovi vraćaju tako da vjerujemo da radimo dobar posao. Drago nam je da promovišemo naše prirodne ljemote i našu općinu Bužim i airsoft kao odličan vid adrenalinske zabave.

Nakon što je prošle godine strana RF-a bila uspješnija ovogodišnji susret su dobili igrači WAF strane iako je do samoga kraja bilo veoma neizvjesno. Kako su kazali komandiri strana Muhamed i Vijeko još jednom je pobijedio airsoft, sklopljena su nova prijateljstva ostvarene neraskidive veze kako između igrača tako i između klubova. Za uspješno komandovanje stranama HRISTO trgovina iz Zagreba je počastila komandire sa kuponom u vrijednosti od po 300kn, također kupon sa  istim iznosom dobio je najmlađi učesnik susreta.

„Otpisani“ se zahvaljuju svojim prijateljima airsofterima koji su učestvovali na Green Forest 3, posebno općini Buzim, Hristo trgovini, Sportskom savezu Bužim, te svima onima koji su na bilo koji način ugradili sebe u ovaj po njima uspješno organiziran event. Vidimo se na Green Forest 4.

avatar