Zavod za bolesti ovisnosti ZDK prva akreditovana ustanova ove vrste u FBiH

Zavod za bolesti ovisnosti ZDK od danas je i zvanično prva ustanova ovog tipa, koja je dobila akreditaciju za kvalitet i sigurnost u zdravstvu od strane federalne Agencije AKAZ.

– Akreditacija znači potvrdu da je svojim radom Zavod postigao visok nivo kvaliteta i zadovoljio sve kriterije u tom segmentu, definisane propisima i standardima na nivou naše države i federalne Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu, koji su prethodno usklađeni i sa evropskim standardima u zdravstvu, – ističe primarijus Amir Čustović, direktor Zavoda za bolesti ovisnosti ZDK, napominjući da je proces akreditacije bio dosta zahtjevan tokom prethodne dvije godine, koliko je trajao.

– Korištenjem ovih kriterija i standrda, koje propisujemo tačno se definiše radna procedura u zdravtsvu, šta ko radi, ko je odgovoran za određenu vrstu posla i slično što uveliko donosi i uštede u ovoj oblasti, ali i zaštitu zdravstvenog profesionalca, kao i paciejnta koji time dobija kvalitetnu zdravstvenu uslugu i zaštitu, – navodi Melka Mercvajler, viši stručni saradnik za pitanja edukacije u Agenciji za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBiH.

(RTVZeV.J.)

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar