Zatvaram farmu, neka Bakir i Mile proizvode mlijeko

0

– Pandemija radi svoje, viškovi mlijeka ogromni su u zemlji. Uvoz i dalje cvjeta. Podrške niotkud. Svi pričaju o poljoprivredi, a podrške nigdje. Neke stvari završavam, privodim kraju. Već do 1. oktobra ću završiti jedan dio. Šta se generalno događa u ovoj zemlji? Cijene koncentrata rastu, cijene mlijeka padaju, limiti se uvode na poticaju, ionako ih nemamo – kaže Arifagić.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Kome pripadam

Dodaje da „nema više šta da priča, jer je pričao godinama“.

– Svi bi da se zasije, da se uradi što više, a kad trebaš dobiti kilogram đubriva – nigdje ništa nema, samo fina priča. Normalno da ću ugasiti. Ili ministri neka proizvode. Ne treba njima ništa domaće. Ovako je najbolje, sve uvesti. Takvih papira sam dobio, da ja koji živim u RS, da je to država kojoj ja pripadam. Mogao bih nabrajati do sutra, ali nema potrebe trošiti energiju – dodaje Arifagić.

Preživio tri logora

Jusuf Arifagić preživio je logore Omarsku, Keraterm i Trnopolje. Prošao je golgotu Bošnjaka Prijedora, Kozarca i okolnih mjesta. Jedva je izvukao živu glavu. Otišao je daleko od rodne grude i zakleo se da „nikada više ni pred kim neće pognuti glavu“.Ono što je preživio u logorima, natjeralo bi većinu ljudi da se više nikada ne vrate. Ali ne i Jusufa. On se vratio, ali, prema svemu sudeći, primoran je staviti ključ u bravu na veoma uspješnu priču.