Zatražen pritvor za Senada Basarića: Irmu Forić ubio jer nije htjela da se vjenča

0

Sarajevsko tužilaštvo zatražilo je pritvor za Senada Basarića (59) iz Mostara, osumnjičenog za ubistvo Irme Forić (53) sa kojom je bio u vezi, a čije je tijelo pronađeno u srijedu popodne u njenom stanu na Dobrinji.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, kao i zbog uznemirenja javnosti. U ovom slučaju vjerovatno se radi o ubistvu iz strasti jer je Forićeva, navodno, odbila da se uda za osumnjičenog koji se već pripremao za svadbu i tražio kuma, prenosi Oslobođenje.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Porodica ubijene posljednji put se sa Irmom čula u nedjelju, nakon čega se na njen telefon javljao Senad, koji je govorio da je Irma “tu negdje”, te u porukama odgovarao da je u Mostaru, obmanjujući Irminu kćerku.

Pošto joj se nije javljala na telefon, niti je odgovarala na poruke, članovi Irmine porodice su u srijedu došli do njenog stana, u Ulici Ramiza Salčina 87, u sarajevskom naselju Dobrinja, te su u 16.20 sati pozvali policiju.

U stan su ušli sa policijom. Nesretna 53-godišnjakinja pronađena je u kuhinji a na vratu ispod uha imala je vidljivu povredu za koju je utvrđeno da je nanesena tupim predmetom, vjerovatno daskom na kojoj se reže meso i koja je bila smrtonosna.

Basarić nije zatečen u stanu, te je odmah na njega pala sumnja da je počinio zločin, tim prije jer je, navodno, već bio sklon ljubomornim ispadima prema nesretnoj ženi s kojom je bio u vezi od maja ove godine.