Zašto treba i zašto ne treba biti dio manifestacije “Kakanjski dani” !?

Ovogodišnja manifestacija „Kakanjski dani“ po mnogo čemu se razlikuje od  prošlogodišnje, u narednom periodu  kada dobijemo potpune informacije, serijalom tekstova ćemo vam predstaviti aktivnosti  koje će obilježiti ovu godinu pojedinačno po danima.

Manifestacija će biti otvorena u subotu 28.07.2018. godine i ukupno će trajati sedam dana tačnije do 04. augusta tekuće godine.

Veliki pomak u organizaciji i planiranju

Veoma je važno na početku istaknuti pomak u planiranju manifestacije  „Kakanjski dani“. Ako se prisjetimo da se prethodnih godina težilo da to bude “kakanjsko”, ovogodišnja je mnogo više kakanjska, jer  su učesnici uglavnom  članovi vaše porodice, komšije, prijatelji i  drugi sugrađani.
Koliko se težilo da sve bude kakanjsko govori podatak da su organizatori uložili sve napore kako bi pojedine kakanjske talente koji trenutno ne borave u Kaknju, iz raznih razloga (posao, fakultet…), vratili na glavnu binu kako bi svoj talenat iskazali pred svojim sugrađanima.

Da bi cijela manifestacija uspjela angažovan je i veliki broj volontera koji će nesebično brinuti o sprovođenju manifestacije  koji osim doprinosa promoviraju volonterizam kao vrlo važan faktor na gotovo svim razinama života, od svakodnevice do promovisanja društveno važnih pozitivnih promjena.

Pored brojnih aktivnosti koje su planirane, ove godine manifestaciju će posebno krasiti naši najmlađi sugrađani te  će sama manifestacija biti u znaku radionica, edukativnih sadržaja za mališane, zabavnih programa, mini koncerata, filmova, predstava upravo za mališane.

Obzirom da se radi o našim sugrađanima, mladim nadama  koji će nas naslijediti potrebno je da  svi mi damo minimalni doprinos kako bi manifestacija bila uspješna.

Kako vi možete uveličati manifestaciju ?

Vaša posjeta i zvuk koji proizvode vaši dlanovi nakon njihove uspješne muzičke izvedbe, zabijenom golu, promociji knjige ili čak pobjeda na turniru u igri Pro Evolution Soccer mogu biti veoma velika motivacija. I ne tako obična, jer ova motivacija koju možete najobičnijim prisustvom kreirati omogućava samoaktualizaciju u svom gradu, a spriječava odlazak u drugi grad za neku vrstu angažmana,  odlazak na kurs njemačkog jezika ali ne kako bi postali poliglote već stanovnici Njemačke.

Šta vaša posjeta znači za grad ?

Vaša prisutnost osim motivacije i pružanja podrške našim mladima koji čine strukturu manifestacije,  susjednim gradovima i državama će stvoriti sliku  velikog grada, sentimentalnog karaktera, grada koji podržava kulturu i umjetnost a ne manifestacije vašarskog tipa. Kao takav, Kakanj se transformiše iz malog grada u veliki evropski grad, čije stanovništvo čini mnogo intelektualaca, kreativaca, inovatora, poznatih pjevača, sportaša i drugih uspješnih ljudi.

Transformacija je proces, zato budite dio procesa i pratite uživo aktivnosti manifestacije “Kakanjski dani”.

Zašto ne treba biti dio manifestacije “Kakanjski dani” ?

Ne postoji valjan razlog.

 

(E. Fejzović / Kakanj-X.com)

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar