Zašto ovaj čovjek ima poseban tretman u Ferrariju

Dok je većina vlasnika LaFerrarija morala da ubjeđuje rukovodstvo italijanskog proizvođača da baš oni zaslužuju da budu kupci jednog od 499 automobila, Albert Obrist je dobio poziv od Ferrarija sa ponudom da kupi ovaj jedinstveni model.Za razliku od drugih bogatih zaljubljenika u Ferrari automobile, koji su se preznojavali dok im italijanska kompanija nije odobrila da mogu da potroše milion eura na svoj primjerak LaFerrarija, Obrist je imao povlašteni status.

Ovaj švicarski milioner je pasionirani kolekcionar Ferrarijevih automobila već 51 godinu i u svojoj garaži ima nekoliko rijetkih klasičnih modela. Među njima je i 250 GT 2+2, prvi Ferrari kojeg je Albert Obrist kupio daleke 1962. godine.

Kasnije su mu pridružili Ferrari 250 TR, koji je pobijedio u trci “12 sati Sebringa” 1959, Ferrari 375 MM, koji je trijumfovao na takmičenju “24 sata Spa” 1953. i Ferrari 315 S, osvajač trke “Mille Miglia” 1957.

Albert Obrist je bio specijalni gost Ferrarija u Maranelu i tom prilikom mu je uručen LaFerrari za kojeg je ovaj kolekcionar rekao da je “nestvaran i apsolutno fantastičan”.

(b92)

Možda vam se svidi

Comments are closed.