“Zašto je policija u formacijama krenula na slobodne ljude koji su se tu zatekli“

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković danas je oko 13 sati pušten na slobodu, a potom se obratio medijima.

Stanivuković je kazao da je prvi put bio uhapšen zbog presijecanja policijske trake, ali da ne zna zbog čega je drugi put uhapšen i da te odgovore traži i kao narodni poslanik.

Istakao je da mu ni činjenica da je narodni poslanik nije pomogla, jer da, kako kaže samo članska knjižica vladajuće partije daje imunitet!

– Mene boli, ali nek boli. Pokazat ćemo da kada nas okupi 20.000, 30.000 hiljada oni će nas moliti – kazao je Stanivuković, govoreći o povredama koje je zadobio prilikom hapšenja.

On se pita „zašto je policija u formacijama krenula na slobodne ljude koji su se tu zatekli“.

– Bio sam tu, nije bilo upozorenje. Niko od policije nije rekao imate 10-15 minuta da se sklonite. Je li Dragan Lukač koji kaže da nije bilo prekomjerne upotrebe sile zna da su me udarali po genitalijama. Mene su ovdje zadržali 24 sata – kazao je Stanivuković tvrdeći da je psihički uznemirivan i u policijskom automobilu.

– Pa ispred mene je bila moja ujna koja ima 65 godina i koja je pregažena. Povrede moje su veliki pritisak na moju glavu i istezanje vratnih mišića. Kada sam došao u policiju samo sam mogao glavu držati prema dole – kazao je Stanivuković istakavši da je ljut i da neće odustati. Rekao je da su u policijskoj stanici u Banja Luci pred njega stavili izjavu, u kojoj je pisalo da je čuo kako se poziva na linč Lukača.

– Ja sam rekao da to nije moja izjava – rekao je Stanivuković novinarima

Možda vam se svidi

Leave A Reply