Zašto danas svi stavljaju crne slike na društvene mreže?

I dok u Sjedinjenim američkim državam bukte protesti i situacija je veoma uznemirujuća, i na društvenim mrežama pokrenuta je svojevrsna revolucija.

Podrška crncima je veoma glasna, a svi koji nešto znači na nebu društvenih mreža uključili su se u rat protiv rasizma, u pokušaju da promjene društvenu svijest.

A ako ste danas primeijtili da gotovo svi influenseri i popularne stranice imaju crne fotografije na svojim profilima – riječ je upravo o jednoj vrsti bunta protiv sistema koji nije jednako naklonjen svima, već razlikuje boju kože.

Današnji dan, odnosno utorak proglašen je “danom akcije, koji treba da podstakne ljude na odgovornost i promjene”, a prozvan je “CRNIM UTORKOM”.

U ovo su se uključili ne samo influnseri, već i gotovo sve svjetske zvijezde. Svi su na svoj način dali doprinos glasnoj borbi protiv rasizma, sikazujući tugu zbog smrti Flojda, ali i zabrinutost za sve crne ljude. Mnogi su se priključili i lično protestima koji se održavaju širom Amerike.

Muzička produkcija je obustavila rad u znak podrške, a trebalo bi da i holivudski giganti učine isto. Brojne produkcijske, medijske i poslovne korporacije izdale su saopštenja solidarnosti, prenosi “Zena Blic“.

Možda vam se svidi

Leave A Reply