Zarila mu nož u srce jer je slao poruke njenoj kćerki, onda su doktori napravili čudo

0

Koliko sreće je imao mladi Beranac Dragomir Trišić (25), najbolje znaju članovi desetočlane ekipe Opće bolnice u Beranama, koji su uspjeli da mu zašiju srce koje mu je u komšijskoj svađi i tuči, nožem ranila prva komšinica iz prigradskog naselja Lužac Radosava Simonović (44), samohrana majka četvoro djece.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Dežurni hirurg je prepoznao da se radi o teškoj, čak smrtonosnoj povredi grudi koja je već dovela do hemoragičnog šoka kod povrijeđenog – izjavio je direktor Opće bolnice u Beranama dr Budimir Dabetić, naglašavajući da je stanje pacijenta dobro, uprkos teškoj povredi i crnim prognozama.

– Hitno je reagovala hiruško-anesteziološka ekipa sa dr Miloradom Bakićem na čelu i u konsultaciji sa kardiološkom ekipom odlučila da se sa povrijeđenim uđe u operacionu salu.

U postoperativnom toku monitoring pokazuje normalizaciju vitalnih funkcija – rekao je dr Budimir Dabetić, naglašavajući da je stanje pacijenta dobro, uprkos teškoj povredi i crnim prognozama.

Ovo je pravi podvig. Ovakve intervencije mogu da rade samo vrhunski hirurzi i odlično uvježbane ekipe. Doktor Dabetić vjeruje u uspješan oporavak mladog Trišića, koji je, kako stvari stoje, izazvao incident u kome je umalo izgubio život.

Naime, iz izvora bliskih istražiteljima, Novosti saznaju da je u nedjelju uveče došlo do još jedne svađe između Trišića i komšija Simonovića, zbog njegovih navodno nepristojnih prepiski na Fejsbuku sa jednom od maloljetnih Radosavinih kćeri.

Radosava Simonović uhapšena je odmah poslije krvave tuče pred njenom kućom. Pronađen je i nož kojim je ubola Trišića. Uz krivičnu prijavu kojom se tereti da je počinila krivično djelo ubistvo u pokušaju, u ponedjeljak je predata višem državnom tužiocu u Bijelom Polju.

Policija je, osim Radosave Simonović (44) iz Berana, zbog učestvovanja u tuči, uhapsila V. M. (32), J. R. (46) i R. R. (37). Policija sumnja da je došlo do verbalnog sukoba između D. T. i V. M., a zatim i fizičkog, nakon čega su se u svađu umiješali J. R. i R. R. Sumnja se se da je R. S., dok je ovaj sukob trajao, nožem ubola D. T. u leđa. Osumnjičeni će biti uz krivične prijave privedeni višem državnom tužiocu u Bijelom Polju, saopštila je policija, prenosi “Hayat“.