Zaraženi preminuli čekajući u redu da budu primljeni u bolnicu

U roku od sedam dana dvije osobe zaražene kovidom-19, čekajući u redu da budu primljene u bolnicu, umrle su, piše lokalni list “Koriere Adriatiko” o slučaju koji je šokirao grad Avecano u regionu Akila.

Žrtva, čovjek od 70 godina koji nije imao druge bolesti, dovezen je pred bolnicu u privatnom automobilu, a nakon što su odbili da ga prime u jednoj privatnoj bolnici gdje se prvo obratio za pomoć.

Čekajući u redu, supruga i sestra koje su dovezle bolesnika, kada su shvatile da mu se stanje pogoršava, vikale su i tražile da mu se pomogne. Kada su ljekari intervenisali, već je bilo kasno.

Slična sudbina zadesila je i osamdesetogodisnju ženu, koja je iz lokalnog staračkog doma prevezena do bolnice, ali je i ona umrla, u bolničkom autu, čekajući u redu jer u lokalnoj bolnici nije bilo slobodnih bolesničkih kreveta.

Rekord zaraženih u Italiji, nove mjere

U Italiji je zabilježen najveći broj zaraženih u jednom danu od početka epidemije – više od 19.000, a premijer Ðuzepe Konte bi mogao već danas ili sutra donijeti nove oštrije mjere za suzbijanje širenja kovida-19, piše list “Il Fato Kotidijano”.

Premijer Konte i dalje ne planira uvođenje karantina u cijeloj zemlji i sa tim su saglasni predsednici regiona.

Dvije tačke, za sada, izvan eventualnih novh restrikcija: škole nastavljaju sa radom i proizvodnja se ne zaustavlja.

Iz Visokog instituta za zdravstavo upozoravaju da se bolnice brzo pune pacijentima zaraženim korona virusom i ako se rast zaraženih nastavi ovim tempom, ukoro će svi ležajevi biti popunjeni.

U Ðenovi, pišu novine, kola hitne pomoći satima čekaju u redu, zajedno sa pacijentima kojima su neophodni respiratori, da bi bili primljeni na pregled.

Možda vam se svidi

Leave A Reply