Zaplijenjeno 22 kilograma marihuane na MGP Gradiška

Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine u saradnji sa policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) 29.5.2017. godine otkrili su i privremeno oduzeli 22 kilograma opojne droge marihuana.Pomenuta droga, upakovana u 25 pojedinačnih pakovanja, otkrivena je kontrolom teretnog motornog vozila, bh. registarskih oznaka, pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška.

Vozilom je upravljao G.M. (1976.) državljanin BiH, koji je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „neovlašten promet opojnih droga“, uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu 30.5.2017. predat Tužilaštvu BiH.

Podršku našim službenicima pri pregledu vozila i pronalasku narkotičkih sredstava pružili su  službenici Uprave za indirektno oporezivanje, uz korištenje specijalističke opreme donirane od Programa za kontrolu izvoza i sigurnost granica (EXBS Program) i ICITAP Programa Vlade SAD-a.

Granična policija u posljednje vrijeme evidentira značajne rezultate na sprečavanju krijumčarenja opojnih droga. Podsjetit ćemo na neke od većih zapljena marihuane u proteklih nekoliko mjeseci i to: 343 kilograma na području opštine Bileća, 86 kilograma na području opštine Gacko, 13 kilograma na GP Klobuk, 10 kilograma na GP Bijača.

Možda vam se svidi

Leave A Reply