Zapečaćena 81 kladionica

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH u okviru kontrole zakonitosti poslovanja u periodu od 13. do 23. oktobra 2014.godine izvršili su ukupno 229 inspekcijskih nadzora poreznih obveznika priređivača igara na sreću klađenjem i poreznih obveznika koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, trgovine i uslužnih djelatnosti, saopćila je Služba za odnose s javnošću Porezne uprave Federacije BiH.

Zbog utvrđenih nepravilnosti izdato je 113 rješenja o privremenoj zabrani obavljanja djelatnosti i zapečaćen je 81 objekat. U toku kontrola u 93 uplatna mjesta priređivača igara na sreću klađenjem zatečena je oprema za priređivanje nedozvoljenih igara na sreću tzv. virtualnih igara (bingo, utrke pasa, win loto i sl.), koja je zapečaćena u posebnim prostorijama.

Predmet inspekcijskog nadzora bila je kontrola rada bez odborenja nadležnog organa, poštivanje odredbi Zakona o doprinosima i Zakona o fiskalnim sistemima u Federaciji BiH, te angažovanje neprijavljenih radnika. Nepravilnosti koje su utvrđene u toku kontrola odnosile su se na: nepoštivanje Zakona o fiskalnim sistemima, odnosno na ne evidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, ne izdavanje fiskalnih računa, organiziranje nedozvoljenih igara na sreću, rad bez odobrenja nadležnog organa, te angažovanje neprijavljenih radnika.

Možda vam se svidi

Comments are closed.