Zapalio se autobus GRAS-a, požar gasio bivši inspektor MUP-a sa sinom i rođakom

Prava drama odigrala se jučer popodne na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Trnovo, kada se autobus GRAS-a koji saobraća na liniji Ilidža – Dejčići zapalio na lokalitetu Čitluci u općini Trnovo.

U požaru, srećom, niko nije povrijeđen, a sretna okolnost je da je do požara došlo u blizini obližnje farme, čiji je vlasnik Zejnil Lučkin, penzionisani inspektor MUP-a Kantona Sarajevo, sa sinom i rođakom pritrčao u pomoć vozaču i jedinoj putnici koja se u trenutku izbijanja požara nalazila u autobusu.

Oni su uz pomoć protivpožarnih aparata sa farme uspjeli ugasiti plamen, te spriječiti da vatra zahvati cijeli autobus, tako da vatrogasci koji su stigli 40 minuta kasnije, s obzirom na udaljenost većoj od 30 kilometara, nisu imali previše posla.

To nam je danas potvrđeno i iz Profesionalne vatrogasne brigade KS, koja je dojavu o požaru zaprimila oko 14.05 sati.

Vatrogasci su po dolasku jedino iz predostrožnosti pregledali vozilo i utvrdili da je požar potpuno ugašen, te su se odmah potom vratili u bazu, rečeno nam je iz PVB KS.

Zanimljivo je, kažu nam sudionici ovog događaja, da su o požaru posredstvom policije bili obaviješteni i vatrogasci iz Trnova, koji su mnogo brže od ekipe sa Skenderije mogli stići do ove lokacije, ali se oni nikad nisu pojavili.

Možda vam se svidi

avatar