Zaoštravaju se odnosi: Hrvatska će zbog izjava zabraniti ulazak ministrima iz BiH?

Hrvatska je već zabranila ulazak stranim dužnosnicima – u aprilu 2018. srbijanskom je ministru obrane Aleksandru Vulinu poručeno da do daljnjega nije dobrodošao u Republiku Hrvatsku nakon niza zapaljivih izjava

Posljednje poruke političkih čelnika vlade Unsko-sanske županije koje su izgovorene u vezi s blokadom migrantskih centara Bira i Miral, gdje je od jučer uvedena apsolutna blokada kretanja za migrante, bile su dosta dvosmislene i iz njih se iščitava da će izlazak iz kampova biti omogućen samo onima koji se ilegalno upute preko hrvatske granice.

Ocjena je to hrvatskih službi koje pomno prate izjave čelnika Unsko-sanske županije, a kako doznajemo, nadležne institucije razmatraju mogućnost primjene mjera zabrane ulaska u Hrvatsku takvim osobama – piše Večernji List.

Ponajprije se to odnosi na ministra unutarnjih poslova vlade USK Nermina Kljajića, čiju su izjavu prenijeli mediji u Bosni i Hercegovini i Srbiji navodeći kako je kazao da će izvan ovih kampova koji se nalaze u neposrednoj granici s Hrvatskom moći samo oni koji žele okušati sreću i krenuti rutom prema državnoj granici u namjeri da uđu u Hrvatsku.

Hrvatska je već zabranila ulazak stranim dužnosnicima – u aprilu 2018. srbijanskom je ministru obrane Aleksandru Vulinu poručeno da do daljnjega nije dobrodošao u Republiku Hrvatsku nakon niza zapaljivih izjava poput onih da o njegovu dolasku “može odlučiti vrhovni zapovjednik Vojske Republike Srbije Aleksandar Vučić, a nikako o tome ne mogu odlučiti hrvatski ministri“.

Možda vam se svidi

Leave A Reply